Se vår jubileumsfilm

Pontus World

Vi är ett entreprenörsdrivet företag inom restaurangbranschen och jag kallar mig restaurangentreprenör, med hjärtat i köket som kock.

Som en i mitt team vill jag att du hela tiden förbättras och utvecklar en förmåga att varje dag göra något en aningens bättre än vad du gjorde igår. Ständig utveckling ligger i vårt DNA.

När du är gäst hos mig ska du känna dig sedd och uppmärksammad. Vi vill överträffa dina förväntningar och göra det oväntade, oavsett om du bara slinker in på ett glas, köper en frukost eller äter en lång middag. Jag uppmuntrar idéer, feedback, ris eller ros men framförallt dina idéer på hur jag och mina team kan bli bättre, därför bifogar jag mina kontaktuppgifter nedan.

Läs mer om mig på Wikipedia.

–E-post–
pontus.frithiof@pontusfrithiof.com

–Telefon–
+46 70-739 56 20

 

Pontus Frithiof – Kock, Krögare och Entreprenör

1988 klev jag 16 år gammal in i ett restaurangkök och kände WOW – här vill jag jobba!  Därefter har min resa som kock bland annat innefattat stop i Paris, Bryssel och Göteborg och jag har haft förmånen att arbeta med väldigt duktiga kockar och krögare. 1999, alltså 11 år senare öppnade jag krogen Pontus in the Green House, i samma lokal som jag klev in i 16 år gammal. Pontus in the Green House blev utsedd till Sveriges bästa restaurang och fick flertalet utmärkelser. Jag blev utsedd till Årets Krögare, fick Dagens Industris utmärkelse ”Årets Affärskrog” och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj. Slitet och lyckan från dessa år lade grunden för vad vi är idag. Våra värderingar gällande mat, service och restaurang kommer alla tre från denna tid. Extra roligt är att flera medarbetare finns med än idag, en god kultur och inkluderande sammanhållning är receptet, men också delaktigheten att få vara med på en resa.

Intresset för mat fick jag med mig hemifrån, men att laga mat väcktes framförallt av Erik Lallerstedt just 1988. Min fritid spenderar jag gärna med min familj, labradoren Picasso, på en golfbana i vacker natur eller bakom ratten på en bil. Det är inte bara matintresset som jag delar med Erik Lallerstedt, utan även min dåliga ”Göteborgsinspirerade” humor och intresset för bilar och bilkörning. Min vision är att vi ska fortsätta bygga ett välskött och professionellt entreprenörs- och innovations drivet företag med fokus på restauration. Vi avser växa inom befintlig struktur med både nya franchisekoncept och samarbeten, men även med egna verksamheter. Vi har alltid som målsättning att vara bäst inom de segment vi verkar inom. Och vi kommer alltid att ha roligt längs vår gemensamma resa!

Övrig ledningsgrupp

Mario E Moroni

Head of Quality – Head Sommelier

–E-post–
mario.moroni@pontusfrithiof.com

–Telefon–
+46-70 732 06 95

Mario E Moroni är founding partner på Pontus in the Air på Arlanda men också partner i Pontus Frithiof Brands. Mario arbetar dagligdags på Pontus in the Air som sommelier och hovmästare.

Marios karriär började som servitör på Pontus in the Green House 2001.

Mario är också styrelseledamot i samtliga styrelser och naturligtvis även Pontus Grand Cru-medlem.

 

Marcus Ekman

VD Pontus Brands AB

–E-post–
marcus.ekman@pontusfrithiof.com

–Telefon–
+46-70 930 69 57

Marcus Ekman har efter 10 år inom Sabiskoncernen återvänt (2019) till gruppen.  Som VD i Pontus Brands är Marcus huvudfokus att förvalta och utveckla affärssamarbeten för varumärket Pontus Frithiof. Marcus är även med i företagsledningsgruppen och är ledamot i gruppens samtliga styrelser.

 

Vår värld på Instagram

Pontus Brands

Under Pontus Brands arbetar vi med att identifiera samarbeten och affärsmöjligheter för varumärket by Pontus Frithiof. Vi söker alltid nya spännande samarbetspartners med gemensamma intressen och målgrupper, där vi tillsammans kan skapa synergier och stärka våra varumärken. Verksamheten i sin nuvarande form etablerades 1/1 2017. Har du en idé som du tror passar, tveka inte att höra av dig till mig. marcus.ekman@pontusfrithiof.com

Ett exempel på ett fint samarbete är det vi har med SMEG.
SMEG är ett av Sveriges ledande företag inom vitvaror, köksutrustning och hushållsmaskiner. SMEG står för högteknologiska teknik- och designlösningar, i kombination med italiensk design av namnkunniga formgivare. I början av 2017 inledde Pontus Brands ett långsiktigt samarbete med SMEG, där Pontus Frithiof som ambassadör profilerar de exklusiva köks- och vitvaruprodukterna på den svenska marknaden. Uppdraget innefattar bland annat att testa nya produkter i det dagliga arbetet, demonstrera produkter och medverka i samband med kampanjer samt event där SMEG:s produkter och nyheter står i fokus. Pontus och SMEG samarbetar även kring framtida projekt, där de utvecklar nya produkter tillsammans.

Filosofi!

Att inspireras och lära sig av andra är väldigt värdefullt. Nedan är fyra av dem som jag har haft som förebilder och som på sina egna sätt är fantastiska allihop. Lyfter på hatten och tackar för allt!

• Erik Lallerstedt •

För mig är han den mest generösa person jag träffat, dessutom har han lärt mig nästan allt jag kan om restaurang och människor.

• Jan Hugo Stenbeck •

Den störste entreprenören jag träffat. Han har större del än många tror i hur jag valt att driva mitt företag.

• Sven Hagströmer •

En fantastisk mångfacetterad person som jag under flera år haft möjlighet att samarbeta nära med. Efter varje möte kommer jag alltid ut en aningen klokare.

• Alain Ducasse •

En av världens skickligaste krögare. Med en beundransvärd kvalité och under många år har han lyckats driva krogar av världsklass på en rad geografiska platser.

Vi är på ständig jakt efter ny personal som brinner för matlagning och service.